Perşembe, Temmuz 10, 2008

Mega Center


Diyarbakır’a ilk defa 1 haftalığına Aralık 2006’da gelmiştim. Bu tarihte Diyarbakır’a sürekli yerleşeceğim belliydi ancak zamanı bilinmiyordu. O zaman gezme fırsatım olmamıştı ama Mega Center’ın yola yakın kısmındaki tabeladaki firmaların logolarını ve o hafta içindeki sinemada oynayan filmlerin afişlerini gördükçe sevindiğimi ve o zamanki düşüncemle bu alışveriş merkezinin varlığının Diyarbakır’a katlanmama yardımcı olacağını varsaymıştım. Nitekim Temmuz 2007’de artık sürekli kalmaya geldiğimde, yolumun üzerinde de olduğundan haftada birkaç kere buraya uğramaya başladım.

Alışveriş merkezi TUTKA HOLDİNG’e ait ama bu holding hakkında detaylı bir bilgim yok. İçindeki mağazaların birçoğu, özellikle ulusal markalar Tutka Holding tarafından isim hakları satın alınarak Diyarbakır’a getirilmiş.

Buranın Migros'u bildiğiniz gibi, Burger King elemanlarıyla artık tanış olduk sayılır, W Collection mağazasına en son gittiğimde tartışmadan durmamın sebebi nihayetinde üstüme yakışan bir pantolon bulmamdı, Kiğılı Mağazası yukarıda bahsettiğim pantolon arayışlarında benimle ilgilenmeyerek beni sinir etti ve mağazayı terketmeme sebep oldu, Teknosa'dakiler de her zamanki gibi, hem ilgilenirler hem ilgilenmezler, Damat mağazasına bir kere uğradım, tarzıma uygun değil, bir daha gideceğimi sanmıyorum, Süvari mağazasında ise tüm Diyarbakır'da aradığım gömleği bulmuştum hem de çok ucuza, Cinemall daha önceki yazılardan da görülebileceği gibi burada gittiğim tek sinema, Rodi ve Nike mağazasındakiler iyiler ama henüz alışveriş yapamadım, Beymen lüzumsuz derecede pahalı bir kere girmiştim, İpekyol'da aradığım hediyeyi bulamadan çıktım, LCW zaten en çok uğradığım mağaza, sıklıkla uğruyorum, Boyner ekibi çok dinamik ama bir de kasalardaki kuyruk olmasa, Arçelik mağazasından daha önce yaptığım alışverişe güvenerek tekrar gittiğimde kasadaki adam internetteki okey oyunundan kafasına kaldırıp da bizimle ilgilenmediği için hemen çıktık (sanki başka Arçelik yok memlekette), Tatlıcı Tombak (eski EDO) yeni açıldı, artık sahibesi midir, yoksa torpilli midir, bilmiyorum, kasasındaki (EDO'da da aynıydı) SURATSIZ kadından dolayı çok tercih ettiğim bir yer değil (sanki başka......).

Mega Center aynı Diyarbakır'ın kendisi gibidir. Hem iyi hem kötü. Ama en sıklıkla gittiğim yer olma özelliğini daha sonradan açılan Babil Alışveriş Merkezi'ne kaptırmamıştır.

Yazıdan da anlaşılabileceği gibi, bu satırların yazarı sıkı bir alışveriş merkezi hayranıdır ve bu sebeple 2009 yılında açılacak olan Forum Diyarbakır'ı dörtgözle beklemektedir.





Posted by Picasa

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Gerçekten alışveriş merkezini ziyaret eden ve bu kadar duyarlı bir müşteri iseniz eğer,öncelikli alışveriş merkezi yönetimiyle irtibat kurup bilgilendirebilir ve daha sağlıklı fizibilite yapabilirdiniz.
bu şekilde yalan yanlış bilgi vermekle objektif bir değerlendirme yapacağınıza inanmıyorum.Zira anadolunun ilk ve bölgenin gözbebeği megacenter alışveriş merkezi açıldığı günden bu güne kadar gerek marka miksi ve gerekse koşulsuz müşteri memnuniyetini kendisine ilke edinmiştir.Bu nedenle bu tür eliştirileri belli, bir amaca yönelik yapmak yerine daha objektif olunması daha etik olur kanaatindeyim.

Adsız dedi ki...

babil bom boş olduğu için mi?normal bir alışveriş merkezinde babilden daha çok müşteri var..